Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
dsc02483.jpg
„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”
  • Magyar
  • In English
  • Español
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

BelépésElfelejtett jelszó
Elfelejtett felhasználónév
Regisztáció

 

 unnamed

 

bort

letöltés

celteruletkatalogus

 hvs2011

naturamalogomod1

Dabas és Térsége Kézműves Egyesület

hvs2

Magyar Agrarkamara

vadonleso_large

oktkGPF_MEDOC
Kezdőlap Hírek Friss Hírek Munkában a vidékfejlesztők ernyőszervezete
Hirdetés
Munkában a vidékfejlesztők ernyőszervezete PDF Nyomtatás E-mail

http://www.hoi.hu/sites/default/files/imagecache/thumb_206/images/hirek/img_4489.jpg2017. május 25-én tartotta közgyűlését a Magyar Ruralisztikai Társaság. A Herman Ottó Konferencia Központban megtartott tanácskozáson a tagság megválasztotta a szervezet titkárának Tar Gyulát, valamint kijelölték tevékenységük főbb irányait.

Munkában a vidékfejlesztők ernyőszervezete
Csatári Bálint nyitó gondolataiban elmondta: a vidék sokszínűségét kívánja megjeleníteni a szervezet, hiszen számtalan szakterületet képvisel a tagság is. Hangsúlyozta: célunk, hogy minden megyében, vagy akár minden tájegységben legyen egy mag, ami a Magyar Ruralisztikai Társaság (MARUTA) szellemiségét képviseli és ápolja.

Az egyes területek dolgozók szakosztályokat, tagozatokat alakítanak a jövőben, valamint az ott folyó munka eredményeit továbbítják a Vidékstratégiáért felelős Földművelésügyi Minisztériumnak, illetve az agrár-vidékfejlesztésért felelős Miniszterelnökség felé. A most elindított közös munkáról pedig, még ez év végén tartanak egy részletes szakmai vitanapot. A közgyűlésen a tagság döntött a tagdíjról, a szervezet széleskörű kommunikációs csatornáinak – saját honlap, levelezőlista és jó gyakorlat regiszter – létrehozásáról. A tanácskozás ideje alatt tette nyilvánossá közösségi oldalát a szervezet, amelyet a www.facebook.com/ruralisztika lehet elérni.

A MARUTA-val, mint a vidék szakmai ernyőszervezetével a jövőben együtt kíván működni a Kistérségi Fejlesztők Országos Szervezete Egyesület (KIFESZ) és a LEADER Egyesületek Szövetsége (LESZ), erről mindkét civil szervezet külön közgyűlésen döntött. A szervezeti együttműködés kereteit a MARUTA közgyűlése is jóváhagyta, valamint felhatalmazta Csatári Bálint elnököt, Szabó Gellért alelnököt, valamint Tar Gyula titkárt, hogy ennek konkrét kereteiről egyeztessenek Finta István elnökkel (LESZ) és Csikász Gábor ügyvezető elnökkel (KIFESZ).

A vidékfejlesztők szakmai tanácskozásán, az ugyancsak a Herman Ottó Konferencia Központban tartott LESZ közgyűlésén jelenlévő Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár tájékoztatóját a kormányzati uniós vidékfejlesztési törekvések aktualitásairól, a közösségi gazdasági vidékfejlesztés (LEADER) helyzetéről a MARUTA tagjai is meghallgatták.

Forrás: Herman Ottó Intézet

Share
 

LINC 2016 nyitórendezvény - Dabas

A tematikus műhelymunka és tanulmányút

Előkészítő látogatás - LINC EVENT 2016

No images

Új korszak kezdődött a Leader Fejlesztésekben

Aktuális események

There are no upcoming events currently scheduled.

HFS Fórumok

Föld napi expedíció a Felső-Homokhátságon

LEADER Tájház Kakucson

Az oldal hibátlan működéséhez Mozilla Firefox vagy Expoler 8 esetleg újabb böngésző szükséges.

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 73 vendég böngészi
Minden jog fenntartva.
Az oldalainkon közölt tartalom újraközlése
és sokszorosítása csak tartalmi és formai
módosítás nélkül engedélyezett.

© Új Magyarország Vidékfejlesztési Program
Felelős szerkesztő: Rácz Judit, munkaszervezet vezető racz.judit@leaderkontakt.hu